Rezumat

„Marile speranțe” este un roman al cărui autor este marele scriitor englez Charles Dickens. Scriitor victorian, Dickens a trăit într-o perioadă în care autobiografiile fictive erau deosebit de populare. Apărută în anul 1961, opera reprezintă povestea unui om care se zugrăvește pe sine însuși în postura unui personaj fictiv. Inițial, lucrarea a fost publicată sub forma unor foiletoane săptămânale în revista „All the Year Round”. 

Acțiunea romanului începe în anul 1812, când Phillip Pirrip se întâlnește într-o mlaștină cu un pușcăriaș evadat, care îl forțează pe băiat să-i aducă ceva de mâncare, amenințându-l că-l va ucide în caz contrar. Speriat, Philip (Pip) fură mâncare din casa surorii sale (o femeie crudă, dar care îl adoptase pe băiat) și o duce deținutului. Deși acesta este descoperit mai târziu de către autorități, nu îl dă de gol pe micul Philip.

Pip, un orfan care avea numai șase ani, locuia într-un sat izolat, în sărăcie, împreună cu sora lui și soțul ei, un fierar pe nume Joe, al…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in