Comentariu

Introducere

În introducerea oricărui eseu sau comentariu despre poezia „Imn frumuseții”, este important să menționezi apartenența acesteia la un anume curent literar. Sunt mereu binevenite în cadrul introducerii niște date generale privind tema/temele poeziei, precum și data publicării. De reținut: introducerea cuprinzătoare va convinge profesorul corector încă de la început de faptul că ești bine familiarizat cu subiectul propus!

Exemplu

Poezia „Imn frumuseții” a fost publicată pentru prima dată în volumul intitulat „Florile răului” și publicat în anul 1857. Opera este construită pe ideea asocierii dintre elemente opuse și aparține curentului literar simbolist, prin prezența corespondenței, a simbolului, precum și prin particularitățile limbajului poetic.

Semnificația titlului

În ceea ce privește titlul poeziei „Imn frumuseții”, trebuie să menționezi detalii legate de simbolistica acestuia. Titlul unei creații literare nu este niciodată ales la întâmplare, ci tocmai pentru a însuma ceea ce este mai important de reliefat în opera respectivă. Observă legătura strânsă dintre titlul poeziei și tema acesteia. Fiecare cuvânt ce formează titlul este important și trebuie analizat!

Exemplu

Titlul operei se referă la esența conținutului poeziei, al cărei element central este frumusețea. Eul liric meditează asupra naturii acesteia, precum și asupra rolului ei în lume, iar gândurile și trăirile sale sunt transpuse în versurile operei. Pentru el, frumusețea este fascinantă, iar natura ei este un adevărat mister, ea având când un efect pozitiv asupra lumii, când unul negativ.

Tema și viziunea despre lume

O analiză pertinentă a oricărui text literar trebuie să conțină informații referitoare la tema reflectată în cadrul lucrării analizate. Este important să menționezi faptul că, în cazul poeziei „Imn frumuseții”, avem de-a face cu n...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in