Lock

Fram, ursul polar de Cezar Petrescu

Lock

„Fram, ursul polar” este titlul unui îndrăgit roman pentru copii scris de Cezar Petrescu și publicat pentru întâia oară în anul 1931.

Opera este structurată în șaisprezece capitole și spune povestea lui Fram, un pui de urs polar, care rămâne orfan după ce mama îi este împușcată de un vânător. În urma acestui incident nefericit, Fram ajunge pe o corabie, unde îl întâlnește pe marinarul Lars, cel care îi și dă acest nume, iar apoi este vândut pe zece sticle de rom circului Struțki. Viața la circ este interesantă, Fram fiind unul dintre cele mai îndrăgite animale, însă dorul de mamă și de locurile natale îl face pe urs să se simtă tot mai trist. Într-o zi, convins de un fost vânător de urși, directorul circului ia decizia de a-l trimite pe Fram înapoi la pol.

Rezumatul pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet conține întreaga poveste a lui Fram și experiențele prin care acesta trece odată ce revine în locul în care s-a născut. 

„Fram, ursul polar” de Cezar Petrescu este un roman care explorează teme precum supraviețuirea, adaptabilitatea și legătura profundă ce poate să se formeze între animale și oameni. Această operă literară păstrează încă o largă popularitate în rândul cititorilor și rămâne una dintre cărțile definitorii ale literaturii pentru copii în România.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Fram, ursul polar de Cezar Petrescu

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 06/03/2022
    Scris de Elev in clasa a 7-a
    Foarte util, usor de inteles. Multumesc!