Ghid | Cercul

Cercul este o figură geometrică studiată în gimnaziu, pe parcursul orelor de geometrie din clasa a 7-a. În acest material matematic, intitulat sugestiv Ghid | Cercul, vei găsi noțiuni teoretice și probleme rezolvate complet despre cerc (clasa a 7-a), pregătite cu atenție de profesorii noștri, astfel încât parcurgerea acestuia să fie simplă și eficientă.

Ghidul nostru este structurat pe capitole, începând cu noțiuni introductive despre cercul din clasa a 7-a și finalizându-se cu poligoane regulate.

În primul capitol, cel cu noțiuni introductive, vei recapitula definiția cercului și elementele acestuia, urmate de formule pentru lungimea cercului și a arcelor de cerc, precum și formule pentru aria discului și a sectorului de cerc.

Capitolul doi abordează noțiunea de unghi în cerc și triunghi înscris în cerc: care sunt tipurile de unghiuri, ce este un cerc circumscris unui triunghi, formula pentru aria triunghiului și multe altele despre care vei putea citi în capitolul Unghiuri în cerc.

În următorul capitol, intitulat Coarde și arce în cerc, vei învăța despre congruența coardelor și măsura arcelor de cerc, dar și despre proprietățile acestora.

În continuare, în capitolul patru vei afla care sunt pozițiile relative ale unei drepte față de un cerc, dar și felul în care două cercuri se poziționează unul față de celălalt.

Nu în ultimul rând, la finalul ghidului vei găsi capitolul de poligoane regulate (triunghi echilateral, pătrat și hexagon regulat). Vei recapitula definițiile celor trei tipuri de poligoane, cum se construiesc acestea cu ajutorul unui cerc, dar și formulele pentru calculul elementelor unui poligon regulat: apotemă, latură, perimetru și arie.

Pentru ca tu să înțelegi cât mai bine conținutul acestui ghid, noțiunile teoretice introduse sunt însoțite de imagini și probleme rezolvate complet.  

Fie că ai parcurs anterior cercul sau nu, Ghidul | Cercul este util atât pentru aprofundarea cunoștințelor cât și la pregătirea pentru Evaluarea Națională, de aceea te sfătuim să accesezi materialul nostru și să-l citești cu atenție, învățând totul despre cercul studiat în clasa a 7-a.   

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Ghid | Cercul

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.