Lock

Rezumat

Lock

Acțiunea romanului „Căutând-o pe Alaska” (Looking for Alaska) de John Green începe în momentul în care Miles Halter, un adolescent în vârstă de șaisprezece ani, se transferă la internatul Culver Creek pentru a găsi ceea ce scriitorul francez François Rabelais numea „Marele Necunoscut”. La vechea lui școală era un străin. Pasiunea lui este să învețe ultimele cuvinte celebre de la oameni celebri. La Culver Creek se împrietenește rapid cu colegul său de cameră Chip Martin, pe care toată lumea îl numește „colonelul”. De la el Miles primește porecla „Pudge” (Grăsuțul), deși în realitate este foarte slab.

Prin intermediul colonelului, Miles o întâlnește pe Alaska Young. Alaska este o fată impulsivă de care Miles se îndrăgostește la prima vedere. În timpul primei lor conversații, Alaska îi spune despre ultima propoziție a lui Simón Bolívar, întrebând „cum va ieși vreodată din acest labirint”. Alaska se gândește la ce ar trebui să însemne acest labirint și vrea să primească răspunsul de la Miles. Miles este fascinat de Alaska, dar, totodată, este copleșit de temperamentul ei.

Grupului de trei li se alătură japoneza Takumi și mai târziu Lara, o fată drăguță din România. Între aceasta și Miles Alaska dorește o relație…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in