Lock

Căutând-o pe Alaska

Lock

Căutând-o pe Alaska (Looking for Alaska) este romanul de debut al scriitorului american John Green, publicat pentru întâia oară în anul 2005. În anul 2006, autorul a primit premiul Printz pentru această operă, iar în 2019 s-a reușit adaptarea textului pentru un serial de televiziune.

Protagonistul romanului este Miles Halter, un adolescent care se transferă la internatul Culver Creek din dorința de a găsi „Marele Necunoscut”, cuvintele celebre rostite de François Rabelais înainte să moară. În scurt timp, acesta se împrietenește cu Chip Martin, Alaska Young și Takumi Hikohito și Lara. Punctul culminant are loc în momentul în care Alaska moare în urma unui accident de mașină, iar Miles și prietenii săi încearcă să afle dacă a fost sau nu o sinucidere.

Echipa Liceunet îți pune la dispoziție atât un rezumat în limba română, cât și unul în limba engleză (summary), iar ambele îți vor fi de mare folos pentru a înțelege mai bine acțiunea romanului Căutând-o pe Alaska (Looking for Alaska).

Iată și un scurt fragment din textul pe care îl vei găsi accesând acest rezumat:

În seara farsei, Miles se întâlnește cu Lara. El are prima experiență sexuală cu Lara. Două zile mai târziu, însă, doar colonelul, Alaska și Miles sărbătoresc farsa reușită în camera lui Alaska. Colonelul și Alaska sunt foarte beți și deodată Alaska sugerează să joace „Adevăr sau Provocare”. Ca primă provocare, Alaska îi cere lui Miles să o sărute și, în cele din urmă, se întind îmbrățișați pe patul ei până când Alaska adoarme... 

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Căutând-o pe Alaska

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.