Viața înainte de a deveni rege

Ești interesat de viața lui Carol al 2-lea? Aici poți afla detalii despre copilăria sa, relațiile sale amoroase și acțiunile politice. 

Viața personală și politică a lui Carol al 2-lea a fost una controversată și deseori criticată. Deciziile lui Carol al 2-lea au influențat cursul istoriei și sunt strâns legate de viața României din prima parte a secolului XX.

Accesează această secțiune a referatului și află mai multe despre Carol al 2-lea și viața sa.

Născut pe 3 octombrie 1893 la Sinaia, Carol de Hohenzollern-Sigmaringen (Carol al II-lea sau Carol al României) este primul copil al Principelui Ferdinand și al Principesei Maria. El este primul viitor monarh născut pe teritoriul României și botezat în ritul ortodox, fapt care a însemnat pentru poporul român la acea vreme o garanție a stabilității și a continuității monarhiei. În anul 1914, odată cu înscăunarea ca rege a lui Ferdinand, Carol primește titulatura de principe moștenitor. 

Despre copilăria și educația prințului Carol, petrecute la castelul Peleș, mama sa - regina Maria - ne relatează în memoriile sale următoarele:

"Ca și copil mic, Carol era destul de grăsuț, fericit și foarte ascultător. Fiind primul născut, evident că era alintat de către toată lumea, bătrâni și tineri, și tot ce își dorea îi era pus la picioare. Era mult doritul moștenitor, așadar copilul favorit al tuturor. Când a mai crescut un pic a devenit calm și foarte serios. (...) 

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in