Apartenența la genul epic

Genul epic cuprinde operele literare populare și culte, în versuri sau proză, în cadrul cărora autorul (sau autorii) își exprimă în mod indirect gândurile și sentimentele, prin intermediul acțiunii și al personajelor. Aceste personaje sunt implicate în desfășurarea faptelor narate, acțiunea fiind plasată în timp și spațiu (mai mult sau mai puțin) bine definite. În operele ce aparțin genului epic, modul de expunere predominant este narațiunea.

„Caravana cinematografică” este o nuvelă scrisă de Ioan Groșan, care și-a făcut debutul în proză prin scrierea operei de față. Parte a grupării asociate revistei „Echinox”, acesta a publicat în paginile sale pentru prima dată „Caravana cinematografică”. În volum, nuvela a apărut alături de alte povestiri („O dimineață minunată”, „Insula” și „Marea amărăciune”) în anul 1985.

În primul rând, nuvela de față este o operă epică, în proză, a cărei acțiune se desfășoară într-un timp și spațiu bine determinate. Astfel, în anii ’60, în vremea regimului comunist din Româ…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in