Model

Deveniți mai buni în a scrie caracterizări și eseuri la Limba Romană citind și urmând „Model caracterizare”. Eseul de față conține caracterizarea lui Ilie Moromete și vă arată ce elemente trebuie să cuprindă o bună caracterizare. Atunci când caracterizăm un personaj dintr-o operă literară, trebuie să ținem cont de modalitățile de caracterizare care trebuie folosite pentru a evidenția cât mai bine trăsăturile, fie ele fizice sau morale.

Modelul nostru conține o caracterizare directă, indirectă și o autocaracterizare a personajului principal. Așadar, tot ce aveți nevoie pentru a alcătui un portret cât mai complet. Notă importantă: Această caracterizare este un model și nu trebuie luată ca singurul exemplu posibil. Inspirându-vă din structura acestuia și folosind Ghidul pentru realizarea unei caracterizări corecte, vă va fi mai ușor să alcătuiți o caracterizare pentru orice personaj literar dorit.

Caracterizarea lui Ilie Moromete

“Moromeții”, de Marin Preda

Moromeții este un roman realist care surprinde tema țăranului și a pământului folosind mijloacele artei moderne și distanțându-se atât de tradiționalismul interbelic, cât și de modernismul acestei perioade. Moromete, personajul principal, este descris ca un alt fel de țăran ce se bucură de autonomie și se desăvârșește pe sine în deplină libertate. Așadar, Moromeții reprezintă cartea unui singur personaj: Ilie Moromete.

Caracterizarea directă

Personajul principal și eponim al operei Moromeții, Ilie Moromete, este prezentat ca dinamic, în același timp progresiv și regresiv, în evoluț...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in