Comparație între roman și film

„Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” este un roman scris de Camil Petrescu care prezintă drama protagonistului aflat între iubire și război. Cufundat în sentimentul de iubire, acesta ajunge să fie înșelat de soție. Mai mult decât atât, protagonistul romanului, ajunge să fie prins în mijlocul unui război.

Cum, de cele mai multe ori, avem parte și de o ecranizare de succes pe baza unei creații literare bine cunoscute, nici de această data nu poate fi vorba de o excepție. Romanul „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” este, de asemenea „pus” pe marile ecrane, scenariul fiind regizat de către Sergiu Nicolaescu.

După cum bine știm, între un film și o carte există mai multe diferențe. Regizorul intenționează doar să se inspire din creația originală, iar de cele mai multe ori nici timpul nu i-ar permite să se extindă prea mult cu explicarea anumitor detalii. De această data, se pot observa diferențe semnificative între carte și film. Spre exemplu, numele protagonistului este complet schimbat. Ștefan Gheorghidiu este personajul principal din romanul lui Camil Petrescu, este student la filozofie și este căsătorit cu Ela, și ea studentă. Acest aspect este prezentat...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in