Tema și viziunea despre lume

Piesa de de teatru „Suflete tari” a fost reprezentată pe scena Teatrului Național din București în anul 1922 și publicată în anul 1925, fiind scrisă ca o replică la romanul lui Stendhal, intitulat „Roșu și Negru”. Camil Petrescu este cunoscut datorită impunerii unor concepte originale în teatrul interbelic, prin studiile sale teoretice, dramele lui fiind numite și „drame ale absolutului”. 

Titlul este sugestiv, iar cele două cuvinte alăturate transmit un mesaj esențial referitor la personajele operei și comportamentul acestora. Având personalități puternice, Andrei Pietraru și Ioana Boiu fac alegeri pe care le consideră a fi irevocabile, aspect ce le îngreunează relaționarea. De aici provine sintagma „suflete tari”, care sugerează ciocnirea unor asemenea caractere, care nu s-ar putea completa niciodată în mod armonios.

Tema și viziunea despre lume se concentrează în jurul dramei ce tinde să exprime complexitatea vieții, conflictul interior ce se declanșează în conștiința personajului principal aflat în căutarea iubi...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in