Comentariu

Semnificația titlului

În ceea ce privește titlul piesei, trebuie să menționezi detalii legate de simbolistica acestuia. În cazul piesei „Suflete tari”, titlul se află în strânsă legătură cu tema și mesajul piesei, ambele referitoare la personalitățile personajelor. Recomandăm cunoașterea simbolisticii titlului, întrucât aceasta va impresiona în mod plăcut profesorul corector.

Exemplu

Titlul piesei („Suflete tari”) este compus din două cuvinte (substantivul „suflete” și adjectivul „tari”) care, alăturate, transmit un mesaj esențial referitor la personajele operei și modul lor de a acționa. Astfel, cei doi protagoniști (Andrei și Ioana) se diferențiază de personajele tradiționale, prezentând trăsături de caracter cu totul deosebite.

....

Personaje

În cazul piesei „Suflete tari”, personajele sunt numeroase, bine individualizate. Recomandarea noastră este să te concentrezi pe rolul personajelor și pe felul în care ele au fost construite, astfel încât să transmită ideea principală a piesei prin felul lor de a fi. Nu uita să precizezi tipul personajului, precum și modalitățile de caracterizare specifice pentru „Suflete tari”.

....

Perspectiva narativă

Perspectiva narativă reprezintă poziţia (unghiul) din care sunt prezentate evenimentele, situaţiile, întâmplările narate și se află în relaţie de interdependenţă cu tipul naratorului. Aceasta include relația autorului cu întâmplările respective, fiind în strânsă legătură cu tipul de narator prezent în cadrul operei studiate.

Exemplu

În opera „Suflete tari”, relatarea se face la persoana a treia, perspectiva fiind heterodiegetică.

....

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in