Suflete tari

Suflete tari de Camil Petrescu este o dramă în trei acte, care, la fel ca celelalte opere ale autorului, are ca temă principală drama eroului frământat de idealuri dar care niciodată nu se materializează. Cu toate că premiera piesei a avut loc în anul 1922, opera a fost publicată abia trei ani mai târziu, în anul 1925.

Pentru a înțelege mai bine piesa de teatru „Suflete tari” și pentru a vedea cum a prezentat Camil Petrescu drama iubirii imposibile într-o lume divizată de diferențele sociale, echipa Liceunet a conceput mai multe eseuri. Cel mai complex dintre ele este cel în care găsești explicați pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a scrie un comentariu. Totodată, vei putea citi un rezumat al celor trei acte din care este compusă piesa, vei afla care sunt trăsăturile de caracter ale celor două personaje centrale ale piesei, Andrei Pietraru și Ioana Boia, dar vei putea citi și un eseu în care sunt prezentate principalele argumente pentru care textul este considerat o operă dramatică. Tot aici vei găsi și o fisă de lectură pe care o vei putea consulta ori de câte ori ai o nelămurire legată de acest text.

Citește eBook-ul pe care l-au redactat profesorii de limba română și îți va fi mult mai ușor să înțelegi drama de idei Suflete tari de Camil Petrescu și să răspunzi de nota 10 la întrebările din manualul de limba română.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Suflete tari

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 07.11.2022
    Scris de Elev in clasa a 8-a