Lock

Patul lui Procust

Lock

Patul lui Procust, romanul scris de Camil Petrescu, a fost publicat pentru prima dată în anul 1933 și este considerat un roman modern, psihologic, subiectiv, de tip proustian, datorită temei și problematicii abordate de autor. La fel ca alte opere ale autorului, romanul ilustrează drama intelectualului lucid, incapabil să se adapteze în societate și dornic de atingerea absolutului în iubire.

Romanul lui Camil Petrescu este subiectiv, autorul punând semnul egalității între literatură și lumea trăită, opera sa fiind compusă din „dosare de existență” care conferă textului autenticitate.

Pentru a înțelege mai bine viziunea autorului și pentru a te pregăti cât mai eficient pentru ora de limba română și pentru Bacalaureat, echipa Liceunet a inclus în acest eBook câte un exemplu de eseu de tipul rezolvare pentru cele patru cerințe pe care care le-ai putea primi la examen. Așadar, vei afla cum este redată tema iubirii în romanul lui Petrescu, care sunt trăsăturile de caracter ale protagonistului Fred Vasilescu ale doamnei T. sau ale Emiliei și ce metode folosește autorul pentru a le construi portretul, dar și cum evoluează relația dintre Fred și doamna T. sau relația dintre Ladima și Emilia

În plus, vei putea citi și un rezumat sau fișa de lectură a acestui roman de analiza psihologică, dar și un eseu care conține secvențele reprezentative ale textului.

Citește cu atenție paginile acestui eBook pentru a vedea care sunt modalitățile de analiză psihologică utilizate de Camil Petrescu.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Patul lui Procust

[2]
Review-urile utilizatorilor
  • 05/20/2019
    Scris de Elev in clasa a 11-a
    Romanul este foarte complex si totusi echipa LICEUNET a reusit sa extraga esenta lui in cele mai simple si curate idei. Ati scos la iveala frumusetea romanului, dincolo de aparentele inselatoare de pe parcursul romanului. Tot comentariul vostru este foarte usor de urmarit si atinge toate subiectele necesare examenelor.
  • 04/03/2020
    Scris de Elev in clasa a 12-a
    "acuma" ? :))