Jocul ielelor

Jocul ielelor este prima operă dramatică a lui Camil Petrescu, fiind considerată o dramă psihologică de idei, ce aparține modernismului interbelic. Textul are ca temă problema adaptării intelectualului la condițiile mediocre ale societății. Camil Petrescu aduce o noutate în literatura română prin abordarea unor probleme de actualitate, cum ar fi: căutarea absolutului, inadaptarea la realitatea degradată, neacceptarea valorilor imorale etc., într-o manieră inedită. 

Pentru a te ajuta să înțelegi ceea ce vrea să transmită Camil Petrescu prin intermediul acestei drame de idei, dar și pentru a-ți ușura pregătirea pentru ora de limba română și pentru examenul de Bacalaureat, în acest eBook am inclus o rezolvare a cerințelor referitoare la acest text pe care le-ai putea primi la Bac. Mai exact, vei găsi un text amplu în care sunt menționați pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a scrie un comentariu al dramei Jocul ielelor, vei afla că textul abordează tema intelectualului și vei putea citi modul în care se reflectă în textul lui Camil Petrescu, dar vei putea afla și care sunt trăsăturile de caracter dominante pentru personajul Gelu Ruscanu și cum evoluează relația acestuia cu Șerban Saru-Sinești. În plus, ți-am pregătit și un rezumat pentru a-ți reaminti ce se petrece în fiecare dintre cele trei acte ale operei, dar și un eseu despre particularitățile textului dramatic.

Citind fiecare pagină a acestui eBook vei avea suficiente informații pentru a înțelege opera dramatică Jocul ielelor de Camil Petrescu.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Jocul ielelor

[3]
Review-urile utilizatorilor
 • 09.09.2019
  Scris de Elev in clasa a 10-a
  Multumesc mult. Mare ajutor! Sunteti minunati! Echipa de profesori este extraordinara! Toate cele bune! Cristina
 • 16.11.2017
  Scris de Elev in clasa a 11-a
  Accesibil, usor de parcurs, explicatii pe intelesul elevilor.
 • 27.01.2020
  Scris de Elev in clasa a 9-a
  Foarte util!