Act venețian

Opera dramatică Act Venețian a fost scrisă de Camil Petrescu în anul 1919 cu scopul de a fi pusă în scenă. În acest scop, în construcția operei, autorul a folosit atât elemente specific, ca dialogul sau monologul, cât și indicațiile scenice.

Opera este construită în jurul temei intelectualului incapabil că se adapteze societății în care trăiește, dar este valorificată și dorința de a găsi iubirea absolută. Dramatismul operei reiese atât din conflictele societății, cât și din cele ale personajului principal.

Acțiunea dramei se petrece în secolul al XVIII-lea, în Veneția, Camil Petrescu prezentând o societate degradată și coruptă prin personajele prezentate. 

Pentru a reuși să înțelegi cât mai clar mesajul pe care încearcă să îl transmită Camil Petrescu, dar și pentru a te ajuta să îți reamintești subiectul piesei, echipa Liceunet a pregătit acest eBook. Citind fiecare pagină vei afla că opera este structurată în trei acte – fiecare reprezentând câte o treaptă în evoluția conflictului – care sunt organizate în mai multe scene. Totodată, vei vedea cum este construit portretul personajului principal, Pietro Gralla, cum evoluează relația acestuia cu Marcello Mariani (Cellino) și cu soția Alta, dar vei putea citi și o fișa de lectură a dramei.

Consultând informațiile din paginile eBook-ului despre drama Act venețian vei reuși să te pregătești mult mai eficient pentru examenul de Bacalaureat.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Act venețian

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.