Lock

Pe drumuri de munte

Lock

Pe drumuri de munte este o operă care însumează o serie de povestiri de călătorie și a fost scrisă de către Calistrat Hogaș, scriitorul român renumit pentru calitățile sale de povestitor și minuțiozitatea cu care realizează descrierile. Textul este compus din însemnările din călătoriile autorului, ce se întind pe parcursul a trei decenii.

Prima ediție a operei a fost publicată în anul 1912, la București. Din cauza nenumăratelor greșeli gramaticale, cărțile au fost distruse, iar câțiva ani mai târziu a fost tipărită o nouă ediție. Din păcate, această ediție cade pradă unui incendiu, iar abia în anul 1921, după moartea autorului, apare o nouă ediție care însumează toate memoriile.

Tema principala a operei este dată de legătura puternică dintre om și natură, precum și de dragostea față de locurile pitorești din țara noastră. Pasionat de zonele montane, Calistrat Hogaș aduce prin intermediul acestui text un adevărat elogiu naturii. 

Comentariul literar, rezumatul celor două părți în care se împarte opera și fișa de lectură te vor ajuta să înțelegi mesajul pe care îl transmite Calistrat Hogaș, iar dacă în clasa a IX-a vei parcurge tematica „Aventură, călătorie” și opera „Pe drumuri de munte”, vei avea suficiente informații pentru a răspunde corect la exercițiile din manualul de limba română.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Pe drumuri de munte

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.