Ghid: Calcul rata profitului

Acesta este un ghid despre Calculul ratei profitului. Ghidul de față îți prezintă metoda de abordare pentru calculul ratei profitului, oferind explicații și modalități de calcul a ratei profitului în funcție de cost (CT), cifra de afaceri (CA) și capitalul utilizat (k). În ghid vei găsi rezolvarea la o parte din problemele care au fost date la examenele de Bacalaureat din anii anteriori. 

În prima parte a ghidului vei găsi definirea și utilitatea ratei profitului, după care vom prezenta formulele de calcul și utilizarea acestora pentru a rezolva probleme, iar în ultima parte a ghidului vei găsi rezolvarea unor probleme care au fost date la examenele de Bacalaureat din anii precedenți.

În plus, prin acest scurt ghid vrem să te ajutăm să înţelegi importanţa ratei profitului, să obții note mari la evaluările semestriale şi mai ales, să te pregăteşti pentru Bacalaureat.

Principalele întrebări la care vei găsi răspuns în acest ghid sunt:

  • De ce este importantă determinarea ratei profitului?
  • Ce îţi arată rata profitului?
  • Care sunt factorii care inflenţează rata profitului?
  • Cum se calculeză rata profitului?

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Ghid: Calcul rata profitului

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 29.06.2017
    Scris de Elev in clasa a 11-a
    Nu am putut verifica rezolvarile problemelor, deoarece atunci cand apasam pe acel link nu se deschidea nimic, si asta nu la o singura problema, ci la toate 9. M-as bucura sa rezolvati acest bug, daca se poate, intrucat as vrea sa verific daca am raspunsurile corecte. :)