Operații cu rapoarte de numere reale reprezentate prin litere

În cadrul acestui ultim capitol al ghidului nostru vei afla ce operații cu rapoarte de numere reale reprezentate prin litere putem efectua.

Profesorii de matematică din cadrul echipei Liceunet ți-au pregătit pentru acest ultim capitol atât noțiuni teoretice, cât și exemple și exerciții rezolvate pas cu pas și detaliat, pe care te sfătuim să le citești cu mare atenție.

Operațiile cu rapoarte de numere reale reprezentate prin litere pe care le vei găsi și le vei putea învăța din acest capitol sunt: amplificarea sau simplificarea rapoartelor de numere reale reprezentate prin litere, adunarea și scăderea, dar și înmulțirea și împărțirea rapoartelor de numere reale reprezentate prin litere, precum și ridicarea la putere a astfel de rapoarte.

Vei vedea că fiecare dintre aceste operații este însoțită de exemple ilustrative menite să te ajute să înțelegi cât mai bine cum se lucrează cu rapoartele de numere reale reprezentate prin litere.

Mai mult, vrei să vezi cum aplică profesorii noștri noțiunile teoretice despre operații cu rapoarte de numere reale reprezentate prin litere în exerciții rezolvate?

Mai jos, ai enunțate pentru operații cu rapoarte de numere reale reprezentate prin litere căteva exerciții, rezolvarea acestora putând-o vedea accesând această pagină, intitulată sugestiv Operații cu rapoarte de numere reale reprezentate prin litere.

Dacă vrei să exersezi noțiunile prezentate în pagina anterioară, atunci accesează cu încredere ultima pagină a ghidului nostru, Operații cu rapoarte de numere reale reprezentate prin litere și fii cât mai bine pregătit pentru clasă, dar și pentru examenul final pe care îl vei susține la terminarea clasei a VIII-a.

Exercițiul 1

Să se efectueze:

  1. \frac{e-2}{14}-\frac{2e+1}{2}+\frac{e-4}{7};
  1. \frac{2g}{4gn^2}-\frac{n}{4g^2n}+\frac{g}{2g^2n^2};
  1. \frac{t-2}{t^2-1}+\frac{t}{t+1}+\frac{2}{t^2+2t+1}.

Exercițiul 2

Să se calculeze și să se simplifice:

  1. \left(\frac{e}{6}-\frac{e}{3}+\frac{2e}{5}\right):\left(\frac{e}{3}-\frac{e}{6}-\frac{e}{15}\right);
  1. \left(\frac{k^2}{k-2}-\frac{k}{k^2-4k+4}\right):\left(\frac{k}{k-2}-\frac{1}{k^2-4}\right);
  1. \left(\frac{2e+f}{e+f}-\frac{2e-f}{e-f}\right)\cdot\frac{e+f}{4ef}.

Așadar, accesează cu încredere ultimul capitol al ghidului nostru, Operații cu rapoarte de numere reale reprezentate prin litere și îți garantăm că vei fi cel mai pregătit elev din clasă.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in