Doctor Jivago de Boris Pasternak

Doctor Jivago este titlul unui roman scris de poetul și romancierul rus Boris Pasternak. Opera a fost publicată pentru întâia oară în anul 1957, în Italia, iar asta din cauza faptului că autorul a avut o poziție față de Revoluția bolșevică, refuzându-i-se astfel publicarea romanului pe teritoriul Uniunii Sovietice. În anul 1965 romanul a fost ecranizat, în regia lui David Lean, iar începând cu anul 2003 a fost inclus pe lista lecturilor din programa școlară din Rusia, fiind studiat de elevii din clasa a XI-a.

Protagonistul romanului este Yuri Jivago, un medic militar care, deși căsătorit cu Tonya, are o relație cu Lara, soția unui militar dat dispărut. Acțiunea romanului se petrece în timpul Primului Război Mondial, al Revoluției Ruse din 1917, și al Războiului Civil din 1918-1920.

Află mai multe detalii despre romanul Doctor Jivago de Boris Pasternak cu ajutorul rezumatului pe care echipa Liceunet ți-l pune la dispoziție.

Iată și un scurt fragment din materialul pe care îl vei găsi accesând eBook-ul:

Protagonistul se întoarce la soția și fiul lui, însă, când familia este forțată să se mute într-un alt oraș, acolo, el o reîntâlnește pe Lara. Cei doi au o relație clandestină timp de două luni, după care Yuri decide să-i mărturisească totul Tonyey. Din nefericire, este recrutat pentru a însoți armata partizanilor și se vede nevoit să rămână până la finalul luptei dintre armata albă ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Doctor Jivago de Boris Pasternak

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.