Lock

Răzvan și Vidra

Lock

Răzvan și Vidra este o dramă romantică scrisă de către Bogdan Petriceicu Hașdeu și publicată pentru prima dată în anul 1867, în revista „Perseverența” tot atunci având loc și prima reprezentație pe scenă. Opera are ca temă istoria Moldovei, realizându-se o antiteză între trecutul glorios și prezent, când țara se află în stare de declin.

Prin intermediul acestei opere, Bogdan Petriceicu Hașdeu prezintă o serie de episoade din istoria Moldovei, textul fiind inspirat de realitățile social-istorice din secolul al  XVI-lea, o perioadă deosebit de sângeroasă și haotică

Vei reuși să înțelegi acțiunea acestei opere după ce vei citi rezumatul în care sunt povestite pe larg cele cinci cânturi în care se împarte textul. De asemenea, vei putea să demonstrezi că opera este una dramatică folosind ca sursă de inspirație materialul nostru. Nu în ultimul rând, fișa de lectură te va ajuta să îți faci o idee despre opera lui Bogdan Petriceicu Hașdeu și să reții mai ușor detaliile importante.

Accesează ebook-ul despre drama Răzvan și Vidra și vei putea să citești explicații cât mai clare și o interpretare de nota 10 a acestui text.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Răzvan și Vidra

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.