Lock

Diversitatea lumii vii

Lock

În lecțiile ce urmează am inclus o descriere generală a taxonilor și cum se folosesc pentru a clasifica lumea vie. Tot în acest capitol veți găsi tot ce trebuie să știți despre virusuri și cum funcționează aceștia.

Totodată, aici am inclus referate ample despre regnurile în care este împărțită lumea vie: Regnul Monera, Regnul Protista, Regnul Fungi, Regnul Plantae și Regnul Animalia.

Suprafața pământului este populată de aproximativ 500.000 de specii de plante și 1.500.000 de specii animale. Nu există regiuni ale Globului lipsite de viață. Pe orice teritoriu ne uităm, conviețuiesc mai multe specii de microorganisme, plante, și animale care depind unele de altele și, împreună, de factorii de mediu.

Speciile de plante sunt mai abundente în zonele tropicale și foarte rare la poli. Animalele au în general răspândire mai largă decât plantele. Numărul mai mare sau mai mic de specii se datorează capacităților diferite de înmulțire și de adaptare la mediu ale acestora.

Te invităm să citești lecțiile ce urmează pentru a fi cu un pas mai aproape de nota dorită atât la școală, cât și la examenul de Bacalaureat la Biologie vegetală. Îți dorim o lectură plăcută! :)

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in