Diversitatea lumii vii

Suprafața pământului este populată de aproximativ 500.000 de specii de plante și 1.500.000 de specii animale. Nu există regiuni ale Globului lipsite de viață. Pe orice teritoriu ne uităm, conviețuiesc mai multe specii de microorganisme, plante și animale care depind unele de altele și, împreună, de factorii de mediu.

Clima constituie ansamblul de factori limitativi în răspândirea speciilor. Speciile de plante sunt mai abundente în zonele tropicale și foarte rare la poli. Animalele au în general răspândire mai largă decât plantele.

Numărul mai mare sau mai mic de specii se datorează capacităților diferite de înmulțire și de adaptare la mediu ale acestora.

În lecțiile ce urmează am inclus o descriere generală a taxomilor și cum se folosesc pentru a clasifica lumea vie, dar și o listă de referate ample despre regnurile în care este împărțită lumea vie.

Tot în acest capitol veți găsi tot ce trebuie să știți despre virusuri și cum funcționează aceștia.

Vă invităm să citiți lecțiile ce urmează pentru a fi cu un pas mai aproape de nota dorită atât la școală, cât și la examenul de Bacalaureat la biologie vegetală. Vă dorim o lectură plăcută.