Rezumat

Rezumatul nuvelei Hagi Tudose de Barbu Ștefănescu Delavrancea te va ajuta să îți reamintești povestea lui Hagi Tudose și obsesia acestuia pentru a economisi bani.

„Cel de-al treilea capitol continuă construcția portretului protagonistului. Ajuns acasă, acesta nu-și făcea foc în sobă, iar pe hornul său nu mai ieșise fum de multă vreme. Oricât ar fi încercat nepoata lui, Leana, să-l convingă să cumpere porc de Crăciun sau miel de Paști, Hagi Tudose rămânea neclintit în economiile sale. Încă de mic, aduna banii pentru covrigi primiți de la mama lui. Mai apoi, când devine calfă la găitănărie, strângea fiecare bănuț, nu bea, nu se bucura de viață, mânca doar pâine, astfel încât, la vârsta de treizeci de ani, ajunsese slab și arăta deosebit de bătrân. Hagiul se întovărășește cu stăpânul său, devenind asociatul acestuia la prăvălie. Nu dorește să audă de însurătoare, fiindcă aceasta însemna o cheltuială în plus («femeia, copiii, cer de mâncare, veşminte, învăţătură»).

Al patrulea capitol este dedicat în întregime zilei împlinirii visului protagonistului, și anume, stăpânirea prăvăliei de unul singur...”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in