Fișă de lectură

Ai nevoie de ajutor pentru a reține cât mai repede informațiile legate de nuvela „Hagi Tudose” de Barbu Ștefănescu Delavrancea? În acest caz te sfătuim să realizezi o fișă de lectură, care să conțină informații precum: tema nuvelei și semnificația titlului, date despre viața și opera autorului, un scurt rezumat, care sunt personajele care iau parte la acțiune, precum și alte detalii care ți-ar fi de folos pentru a te pregăti mai bine pentru ora de limba și literatura română.

....

Alte opere ale autorului: „Paraziţii”, „Iancu Moroi”, „Milogul”, „Domnul Vucea”, „Bursierul”, „Apus de soare” (teatru), „Luceafărul” (teatru)

Specia literară: Nuvelă

Gen literar: Genul epic

Tipul nuvelei: Nuvelă realistă

Personaje: Hagi-Tudose, Matache Profirel, Gheorghina Profirel, Fifica Profirel, Jenică Păunescu, Culai, Leana, întâiul Epitrop, al doilea epitrop, Popa Roşca, Gusi

Semnificația titlului: Titlul operei poartă numele personajului principal: Hagi Tudose. Nu întâmplător, acest personaj dă numele nuvelei, întrucât textul se concentrează pe caracterul acestuia, precum și pe evoluția sa de-a lungul existenței.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in