Lock

Hagi Tudose

Lock

Hagi Tudose este o nuvelă scrisă de Barbu Ștefănescu Delavrancea și publicată pentru prima dată în anul 1887 în revista „Lupta literară”. Ulterior, textul a apărut în volumul „Paraziții” (1892), o colecție cu cele mai importante nuvele ale autorului, iar în anul 1903 textul a fost publicat în volum distinct. Nuvela este considerată una dintre cele mai bune opere ale autorului, dar poate fi inclusă și într-un top al celor mai bune nuvele din literatura română.

Textul prezintă povestea lui Hagi Tudose, un bărbat care întreaga viață are obsesia de a economisi bani, aceasta transformându-se treptat într-un caz patologic. Textul lui Barbu Ștefănescu Delavrancea a fost inspirat din realitățile acelei vremi, acțiunea nuvelei fiind plasată în mahalaua în care autorul și-a petrecut copilăria.

Pentru a afla mai multe detalii despre nuvela Hagi Tudose și pentru a reuși să înțelegi mesajul lui Barbu Ștefănescu Delavrancea, editorii Liceunet au conceput acest eBook în care găsești un rezumat al textului, o fișă de lectură, caracterizarea personajului principal, dar și un eseu care te va ajuta să demonstrezi că textul este o nuvelă.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Hagi Tudose

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.