Lock

Băiuțeii

Lock

Băiuțeii este romanul autobiografic semnat de frații Filip și Matei Florian și publicat pentru prima oară în anul 2006. Opera este concepută sub forma unui dialog între cei doi frați și reconstruiește copilăria la bloc a celor doi, în perioada 1970-1980, când România era sub conducerea regimului comunist.

Acțiunea se petrece în perioada de dinaintea Revoluției din 1989, iar cei doi redau atmosfera din perspectiva copilului, prezentând și aspectele pozitive ale acelor vremuri. Filip și Matei Florian se concentrează pe descrierea atmosferei de la blocul din Drumul Taberei, a meciurilor de fotbal de pe stadionul Ghencea, dar și pe viața de familie, construind portretul mamei și al tatălui și descriind relația apropiată pe care o au cu bunicul matern.

Vei afla mai multe informații despre acest roman și vei putea scrie eseuri de nota 10 citind informațiile pe care profesorii Liceunet le-au inclus în acest eBook. Accesează rezumatul sau comentariul romanului Băiuțeii de Filip și Matei Florian pentru note mari la ora de limba română.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Băiuțeii

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.