Boli provocate de bacterii

Dacă vrei să afli mai multe despre bolile provocate de bacterii atunci citește această pagină.

Foarte importantă este diferența dintre bacteriile patogene și cele saprofite, care fac parte din viața noastră de zi cu zi și care trăiesc în armonie cu organismul nostru. Cele patogene cauzează o serie de boli la om, animale și plante, pe care le-am exemplificat în mare în paginile referatului nostru despre bacterii.

Câteva exemple de astfel de boli provocate de bacterii sunt: tuberculoza, pneumonia la om; bruceloza, leptospiroza la animale; râia și putregaiul la plante.

Vă amintim că antiobioticele sunt cele care tratează infecțiile bacteriene, și sunt alese în funcție de rezultatele anumitor analize.

Citiți mai multe despre bolile provocate de bacterii în această pagină.

 

Un element extrem de important de reținut este că nu toate bacteriile sunt patogene. Unele dintre ele alcătuiesc flora bacteriană saprofită de la nivelul tractului digestiv, având chiar roluri benefice: intervin în producerea vitaminelor din complexul B și a vitaminei K.

Bacteriile pot cauza numeroase afecțiuni (boli) la om, dintre care menționăm:

  • afecțiuni ale tractului respirator - laringite, traheo-bronșite, pneumonii, tuberculoza
  • afecțiuni cutanate: erizipel - patologie în care o regiune cutanată, de regulă pe membrul inferior este edemațiată, de o culoare roșie, lucioasă, asociind febră, fiind cauzat...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in