Reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării au anunțat perioada în care se va desfășura simularea examenului de Bacalaureat din anul 2022. Prin urmare, poți începe să exersezi pentru această testare folosind materialele pe care echipa Liceunet ți le pune la dispoziție în secțiunea Bacalaureat.
Simulare 2022 - Subiecte Rezolvate
Română
Istorie
Matematică (Mate-Info)
Matematică (Tehnologic)
Biologie vegetală și animală
Anatomie
Logică
Chimie Organică
Chimie Anorganică
În plus, în trei dintre județele din țară, Iași, Brăila și Constanța, elevii de clasa a XII-a au susținut deja o simulare a examenului de Bacalaureat, iar profesorii Liceunet au rezolvat aceste subiecte.
- Simulare Română - 25 ianuarie 2022 - Iași
- Simulare Română - 26 ianuarie - Constanța
- Simulare Română - 27 ianuarie 2022 - Brăila
- Simulare Istorie - Iași
- Simulare Istorie - Constanța
- Simulare Istorie - Brăila
- Simulare județeană Istorie - Hunedoara
- Simulare județeană Istorie - Dolj
- Simulare Anatomie - Iași
Calendar - Simulare Bac 2022
28 martie 2022 – Simulare proba E a) – Limba și literatura română
29 martie 2022 – Simulare proba E c) – proba obligatorie a profilului
30 martie 2022 – Simulare proba E d) – proba la alegere a profilului și specializării
31 martie 2022 – Simulare proba E b) – Limba și literatura maternă
14 aprilie – afișarea rezultatelor
Programă - Simulare Bac 2022
În ceea ce privește noțiunile pe care trebuie să le stăpânești pentru simularea din 2022, trebuie să știi că la limba română intră toată materia inclusă în programa pentru acest an. La fel este și în cazul următoarelor discipline: biologie, anatomie, fizică, chimie, informatică, geografie, logică psihologie, sociologie, economie.
În schimb, la câteva materii există câteva noțiuni pe care trebuie să le cunoști doar pentru examenul de Bacalaureat, nu și pentru simularea acestuia.
Iată care sunt noțiunile exceptate:
Matematică:
- mate-info: inele și corpuri (inel, exemple: inele numerice, inele matrice; corp, exemple: corpuri numerice; morfisme de inele și corpuri), integrala definită
- științele naturii: inele și corpuri (inel, exemple: inele numerice, inele matrice; corp, exemple: corpuri numerice), integrala definită
- tehnologic: inele și corpuri (inel, exemple: inele numerice, inele matrice; corp, exemple: corpuri numerice), integrala definită
- pedagogic: sisteme de ecuații liniare (matrice ireversibile, ecuații matriceale); metoda Cramer de rezolvare a sistemelor liniare cu cel mult 3 necunoscute
Istorie:
D. Relațiile internaționale
1. Spațiul românesc între diplomație și conflict în Evul Mediu și la începuturile modernității.
2. România și concertul european; de la „criza orientală” la marile alianțe ale secolului XX - cu excepția aspectelor referitoare la faptele istorice desfășurate după 1920 din acest conținut.
Filosofie:
- Teorii politice moderne și contemporane;
- Cunoașterea: Forme de cunoaștere și tipuri de adevăr; Adevăr și Eroare.
Tot pe această pagină, imediat după finalizarea probelor din luna martie, vei găsi atât rezolvarea subiectelor de la limba română, cât și de la matematică, istorie și alte materii importante pentru care poți opta la proba la alegere a profilului.