Simulare Bac

Deoarece examenul de Bacalaureat se apropie și știm că orice ajutor în plus este binevenit, ți-am pregătit o listă cu rezolvări pentru subiectele primite de elevi la simulările din 2013 - 2019.

Exemplele pentru fiecare materie școlară în parte au fost realizate de profesorii noștri și respectă reperele regăsite în baremul de la Bacalaureat

Prin urmare, citind aceste rezolvări de nota 10 ale subiectelor de la simularea la Bac, vei ști exact ce anume așteaptă profesorii corectori de la elevi și cum poți obține punctajul dorit de tine la examen.

Ești nemulțumit de rezultatul obținut anul acesta la Simularea examenului de Bacalaureat? Nu-i nimic! Acum ai ocazia să vezi cum anume ar fi trebuit să rezolvi cerințele.

Calendar Simulare Bac 2022

Simularea examenului național de Bacalaureat 2021:

28 martie 2022 - Limba și literatura română

29 martie 2022 - Matematică/ Istorie

30 martie 2022 - disciplina la alegere a profilului și specializării

31 martie 2022 - Limba și literatura maternă

14 aprilie - afișarea rezultatelor

Simulare Bac - Subiecte rezolvate

Pentru disciplina Istorie, avem rezolvările simulării și din anul 2012.

Sfaturi practice

Atunci când citești exemplele realizate de profesorii noștri, este indicat să observi în detaliu cum anume sunt acestea diferite de materialele pentru Bac realizate de tine pentru pregătirea pentru examen.

De exemplu, observă cum arată un eseu realizat pentru subiectul III de la limba și literatura română comparativ cu un eseu realizat de tine.

Aceste observații se pot transforma în notițe după care îți poți ghida mai apoi stilul de scriere. Nu uita că la Bacalaureat structura lucrării este la fel de importantă ca și limbajul folosit! 

De asemenea, poți realiza un „checklist” cu ajutorul căruia vei putea urmări dacă și rezolvarea ta respectă toate cerințele baremului de la Bacalaureat.