Bac Română 2022

Proba E.a) Limba și literatura română a examenului de Bacalaureat din 2022 se va desfășura în luna Iunie.

Examenul de Bacalaureat la limba și literatura română ți se va părea mult mai simplu dacă începi să te pregătești din timp. Prin urmare, dacă urmează să susții această probă în anul 2022, informațiile pe care le găsești pe această pagină îți vor fi de mare autor.

Proba scrisă a sesiunii iunie - iulie 2022 (Limba și literatura română - proba E.a) ) va avea loc  în data 20 iunie 2022, iar proba orală în perioada 6 – 8 iunie 2022. 

Sesiunea iunie 2022

Elevii care au susținut proba scrisă a Bacalaureatului la română în data de 20 iunie 2022 au primit, la subiectul I, un fragment din textul textul „Doamna Elena Cuza” de Nicolae Iorga, printre cerințe și aceea de a scrie un text de minimum 150 de cuvinte în care să argumenteze dacă întâlnirea cu o personalitate produce sau nu emoție, făcând referire atât la informațiile din text, cât și la experiențe culturală sau personală. 

La subiectul II cerința a fost aceea de a prezenta, în minimum 50 de cuvinte, perspectiva narativă din fragmentul din textul „Întunecare” de Cezar Petrescu.

La subiectul III s-a făcut o diferențiere între elevii care au studia la profilul real și cei care au studiat la uman, astfel că, pentru profilul real cerința a fost de a redacta un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile unei comedii studiate, iar la uman aceea de a redacta un eseu despre particularități de construcție a unui personaj dintr-o comedie studiată.

Profil real

Subiectul I

Subiectul II

Subiectul III - particularități ale unei comedii studiate 

Profil uman

Subiectul I

Subiectul II

Subiectul III - particularități de construcție a unui personaj dintr-o comedie studiată

Rezervă

Subiectul I - real și uman

Subiectul II - real și uman

Subiectul III

  • Real - particularități de construcție a unui personaj dintr-un basm cult studiat
  • Uman - relația dintre două personaje dintr-un basm cult studiat

Simulare Bac 2022

Modele de subiecte 2022

Ghiduri și pentru Bac Română 2022

Aceste materiale au fost redactate urmărind actuala structură a examenului de Bacalaureat la română și conțin toate informațiile de care ai nevoie, indiferent de profilul la care studiezi.

Teste de antrenament

În plus, unul dintre cele mai eficiente moduri în care te poți pregăti pentru Bacalaureatul la română din vara anul 2022 este acela de a rezolva testele de antrenament de la sesiunile anterioare:

Notă! Această pagină este în curs de actualizare.