Modele de subiecte Bac 2019

Urmează să susții examenul de Bacalaureat în anul 2019 și vrei să afli exact care este structura subiectelor și care sunt cerințele pe care le-ai putea primi la materiile la care vei susține probele? Reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării propun și pentru 2019 câte o variantă asemănătoare cu cea pe care o vei primi la examenul din vara anului 2019.

Rezolvând modelele de subiecte pe care le găsești pe site-ul Ministerului Educației și Cercetării vei afla care sunt materiile la care nu te descurci atât de bine și care sunt capitolele asupra cărora trebuie să îți concentrezi atenția înainte de Bacalaureat.

În plus, de îndată ce pe site-ul Ministerului Educației și cercetării de vor publica modelele de subiecte pentru Bacalaureatul 2019, echipa Liceunet le va rezolva, iar pentru fiecare materie importantă de la examen vei avea posibilitatea să consulți o variantă de rezolvare ce respectă baremul. În felul acesta îți vei putea face o autoevaluare și vei vedea care este nivelul tău de pregătire.

Notă: Rămâi pe liceunet.ro pentru că lista cu rezolvarea modelelor de subiecte pentru Bacalaureatul 2019 va fi publicată în curând.

Update 1: Ministerul Educației a retras de pe site-ul edu.ro modele de subiecte propuse pentru 2019, acestea urmând să intre în dezbatere. Vom actualiza pagina în momentul în care Ministerul Educației va decide structura finală și va actualiza modele de subiecte.

Update 2: Reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării au stabilit care va fi structura finală după care se va desfășura Bacalaureatul din 2019, iar acesta este identică cu cea de anul trecut. Rezolvarea modelelor de subiecte pentru Baclaureatul 2019, varianta actualizată, o vei găsi în scurt timp pe Liceunet.

Română

Varianta actualizată în data de 2 noiembrie 2019 - Valabilă pentru Bacalaureatul 2019

Real

Subiectul I

Subiectul II

Subiectul III - Particularitățile unui roman al experienței

Uman

Subiectul I

Subiectul II 

Subiectul III - Particularități de construcție a unui personaj dintr-un roman al experienței

Prima variantă propusă de către reprezentanții MEC

Notă! Nu aceasta este structura după care se va desfășura examenul de Bacalaureat 2019, însă poți folosi aceste materiale pentru a exersa și pentru a vedea care este nivelul tău de pregătire, întrucât cerințele respectă programa pentru examen.

Modelele de subiecte pentru Bacalaureatul 2019, disciplina limba și literatura română, sunt puțin diferite față de cele pe care elevii le-au primit anul trecut. Mai exact, subiectul I este compus dintr-un text la prima vedere, iar pe baza acestuia elevii trebuie să rezolve două subpuncte de tip grilă. La subpunctul A elevii primesc 10 afirmații și patru variante de răspuns, pentru fiecare afirmație trebuind să aleagă varianta corectă, în timp de subpunctul B presupune stabilirea dacă cele cinci afirmații primite sunt adevărate sau false.

La subiectul al II-lea cerința este de a scrie un text de tip argumentativ de minimum 150 de cuvinte, în timp ce subiectul III păstrează structura de anul trecut, adică se cere redactarea unui eseu de minimum 400 de cuvinte, referitor la una dintre operele prevăzute în programa pentru examen.

Profil uman

Subiectul I

Subiectul II - Text de minimum 150 de cuvinte în care să argumentezi dacă mediul on-line este sau nu o sursă credibilă de informare

Subiectul III - Particularități de construcție a unui personaj dintr-un roman al experienței

Profil real

Subiectul I

Subiectul II - Text de minimum 150 de cuvinte în care să argumentezi dacă mediul on-line este sau nu o sursă credibilă de informare

Subiectul III - Particularitățile unui roman al experienței

Matematică

Modele de subiecte 2019 - Mate-Info

Istorie

Modele de subiecte 2019 - Istorie

Geografie

Modele de Subiecte 2019