Modele de subiecte Bac 2015

Pentru că Bacalaureatul de anul acesta se apropie, echipa Liceunet.ro îți pune la dispoziție modele de subiecte rezolvate din 2015 și din anii trecuți. În pagina „Modele de subiecte Bac 2015” vei întâlni rezolvări realizate de profesorii noștri pentru cele mai importante materii studiate pentru Bacalaureat (indiferent de profil sau sesiune). 

Fiecare model de subiect eliberat de Ministerul Educației a fost analizat și rezolvat conform baremului de la examen. Prin urmare, observând și înțelegând în mod logic cum trebuie să arate o lucrare de nota 10 pentru Bacalaureat, vei primi punctajul dorit de tine.

Modele de subiecte rezolvate - Materii

Materiile pentru care vei găsi modelele din 2015 rezolvate sunt: Română, Istorie, Economie, Biologie, Engleză, etc.

Română:

Subiectul I

Subiectul II

Subiectul III

  • Profilul real - Eseu care prezintă relația dintre două personaje dintr-un text narativ studiat
  • Profilul uman - Eseu care prezintă relația dintre două personaje dintr-un roman al experienței studiat

Istorie:

Engleză:

Biologie:

Economie:

Logică:

Geografie: 

Psihologie:

Filosofie:

Chimie:

Fizică:

Cea mai sigură metodă de a te pregăti pentru examenul de la sfârșitul liceului este următoarea: rezolvă singur cerințele din modelele de subiecte eliberate pentru 2015 (sau alți ani), iar apoi fă o comparație între ceea ce ai rezolvat tu și rezolvările noastre conform baremului. Astfel îți vei da seama dacă ești pregătit pentru examen sau dacă mai trebuie să repeți pentru anumite materii. Totodată, chiar dacă primești ca temă de casă rezolvarea modelelor de subiecte din 2015 (deoarece profesorul dorește să te ajute în pregătirea pentru Bac), nu este indicat să copiezi direct rezolvările. Un exercițiu muncit va fi înțeles și reținut mult mai ușor!