Bac Matematică

Pentru o pregătire eficientă a Bacalaureatului la Matematică consultă și rezolvările de la sesiunile de anii trecuți:

Bac Matematică 2023

Bac Matematică 2022  

Bac Matematică 2021 și 

Teste de antrenament Matematică 2021 și 2020

Accesează acestă pagină și vei putea parcurge suportul de studiu pentru examenul de Bac la Matematică din 2024. În plus accesând pagina Programă Bac Matematică vei afla care sunt cele mai importante noțiuni pe care trebuie să le asimilezi și care sunt exercițiile pe care trebuie să te axezi până la examen.

Bacalaureatul la Matematică reprezintă una dintre cele mai importante probe, dar este și una dintre probele de care elevii se tem cel mai mult. Pentru a ști exact ce presupune acest examen și cum se desfășoară, profesorii noștri ți-au pregătit patru ghiduri cu sfaturi utile și informații esențiale, în funcție de profilul tău, care te vor ajuta să treci mai ușor peste Bac.

De asemenea, observând cum sunt rezolvate subiectele din sesiunile anterioare, vei fi mai aproape de rezultatul dorit la acest examen, deoarece nimic nu este mai util pentru o învățare rapidă și ușoară decât observarea unor subiecte rezolvate conform baremului, de profesori experimentați.

Subiectul I

Subiectul I de la Bacalaureatul la matematică presupune exerciții cu un grad redus de dificultate, însă pentru a obține punctajul maxim îți facem câteva sugestii:

- citește cu atenție fiecare din cele 6 cerințe pentru a înțelege exact ce ți se cere;  
- fă calculele pe o ciornă și trece-le pe foaia de examen abia când ești sigur de răspuns;  
- scrie pe foaia de examen întreg calculul, nu doar răspunsul pentru a nu risca să fii depunctat;  
- asigură-te că ai rezolvat fiecare cerință;  
- înainte de examen rezolvă câteva exerciții de tipul celor de la Bac.

Subiectul II

Iată câteva exemple care ilustrează moduri în care poate fi formulată o cerință de la Subiectul II:

- Se consideră matricele: ... și ..., unde x este număr real. Arătați că A(1) + A(-1) = 2A(0)    
- Pe mulțimea numerelor întregi se definește legea de compoziție asociativă și cu element neutru .... Arătați că ..., pentru orice numere întregi x și y.  
Chiar dacă stăpânești matematica de liceu, te sfătuim să citești cu atenție fiecare cerință, pentru a evita orice confuzie.

De asemenea, cel mai bine este să te folosești mereu de ciornă și să transcrii răspunsul doar atunci când ești sigur de corectitudinea sa.

Subiectul III

la Subiectul III vei utiliza noțiunile de analiză matematică de clasa a XI-a, respectiv de clasa a XII-a.

Chiar dacă matematica este considerată de majoritatea a fi cea mai dificilă materie de la Bac din cauza complexității acesteia, te asigurăm că dacă urmezi cu atenție pașii indicați de profesorii noștri de matematică, vei putea rezolva repede și corect fiecare subpunct al celor 2 probleme de analiză matematică ale Subiectului III.

Pentru că știm că oricâtă teorie ai citi, nimic nu se compară cu observarea unui exemplu de rezolvare care te va ajuta să obții punctaj maxim a subiectelor de la Bacalaureat, îți punem la dispoziție materialele realizate de profesorii noștri.

Aceștia au realizat pentru aproape toate materiile rezolvări care urmează pas cu pas reperele întâlnite în baremul de la Bacalaureat.

Prin urmare, citind și înțelegând aceste exemple vei avea o idee clară despre ceea ce așteaptă profesorul corector de la elevi și vei obține nota dorită de tine. 

Diferența dintre subiectele Bacalaureatului la Matematică și variante

Fie că vorbim de variante Bac Matematică m1 sau variante Bac Matematică m2, mulți elevi au tendința de a folosi acești termeni în mod greșit.

Termenul corect nu este variantă, ci subiect (de exemplu subiecte Bac Matematică m1 și subiecte Bac Matematică m2), deoarece din anul 2011, Ministerul Educației nu mai eliberează cele 100 de variante pentru Matematică din care una va fi extrasă și folosită la examen.

Prin urmare, profesorii noștri de Matematică ți-au pregătit rezolvări conform baremelor pentru subiectele Bacalaureatului la Matematică m1 și m2 întâlnite la sesiunile de anii trecuți.

Sfatul nostru: Încearcă să rezolvi exercițiile din eBook-urile noastre fără ajutor, iar apoi, observă ceea ce au scris profesorii experimentați și exersează în continuare.

Noi vom continua să adaugăm subiecte rezolvate. Fii cu ochii pe Liceunet și Bacalaureatul la Mate nu va mai reprezenta o problemă! :)

În plus, pe pagina destinată disciplinei Matematică vei găsi și alte materiale ajutătoare pentru a trece cu succes peste proba la această materie.