Programă Bac Istorie

Dacă te numeri printre elevii care au studiat la profilul uman, trebuie să știi că Istoria este disciplină obligatorie la examenul de Bacalaureat. Pentru a te pregăti cât mai bine pentru examen, citește cu atenție această pagină și vei afla care subiecte/teme sunt regăsite în programa de Bac la istorie.

Programa Bac Istorie | Teme 

Iată care sunt principalele teme pe care reprezentanții Ministerului Educației le-au inclus în programa pentru Bacalaureatul la Istorie pentru anul școlar 2023 (Domenii de conținut / Conținuturi).

Popoare și spații istorice

Oamenii, societatea și lumea ideilor

Statul și politica

Relațiile internaționale

Pentru a te pregăti cât mai eficient pentru examen și pentru a înțelege programa pentru Bac - Istorie, te sfătuim să înveți lecțiile pe parcursul predării la clasă. În felul acesta, înainte de Bacalaureatul la istorie va trebui doar să recitești materia pentru a-ți reaminti toate detaliile importante.

Resurse pentru a învăța

Îți recomandăm accesarea Manualului de Istorie pentru clasa a XII-a și a Memoratorului pentru clasa a XII-a, pentru a beneficia de toate informațiile relevante scrise într-un mod simplu și accesibil pentru orice elev.

De asemenea, îți recomandăm să rezolvi cât mai multe subiecte de la sesiunile anterioare ale examenului de Bacalaureat pentru a te familiariza cu structura. 

Totodată, te sfătuim să accesezi materialele și ghidurile pe care echipa Liceunet ți le pune la dispoziție: