Bac Istorie 2022

Proba E.c) la Istorie a examenului de Bacalaureat din 2022 va fi mult mai simplă dacă te pregătești exersând rezolvările examenelor de Bac, inclusiv testele de antrenament și ghidurile pentru cele 3 subiecte.

Vrei să fii bine pregătit pentru examenul de bacalaureat la istorie din anul 2022? Aici îți prezentăm o listă cu materiale utile pentru bac! De asemenea, e foarte important să ai în vedere programa bacalaureatului la istorie din 2022 atunci când te pregătești. 

Bac Istorie | Subiecte rezolvate

Subiectul III - Eseu despre politica internă din România postbelică

Pe Liceunet poți să găsești foarte multe rezolvări ale subiectelor din anii trecuți. 

Dacă vrei să vezi care au fost cerințele la bac în alți ani și cum pot fi rezolvate acestea, accesează următoarele pagini:

Recomandarea noastră este să rezolvi singur cerințele de la bac, iar apoi să te verifici citind rezolvările propuse de noi. Astfel, vei putea știi ce anume mai trebuie să înveți.

Bac Istorie | Manual și Ghiduri

Pentru a aprofunda materia, te încurajăm să citești cu atenție Manualul de Istorie pentru clasa a XII-a. Manualul cuprinde toate lecțiile importante din ultimul an de liceu. De asemenea, o sinteză a lecțiilor de istorie din clasa a XII-a este cuprinsă în Memoratorul pentru clasa a XII-a.

Pentru a te ajuta să rezolvi singur cerințele de la bac, am scris o serie de ghiduri care îți pot fi utile în pregătirea pentru bacalaureatul din 2022. Ghidurile vizează toate cele trei subiecte de la bac: 

Pe lângă aceste ghiduri, îți prezentăm care sunt informațiile cheie de care ai nevoie pentru a redacta un Eseu pentru bac și care sunt cerințele des întâlnite la subiectul al III-lea de la bac. Astfel, ghidurile următoare sunt structurate în funcție de ce se cere în eseurile de la bacalaureat frecvent:

Uneori e dificil să știi exact în ce perioadă se încadrează un eveniment istoric. Pentru a delimita corect perioadele istorice (perioada medievală, perioada fanariotă etc.), te invităm să citești ghidul nostru despre Cum să delimitezi/identifici perioadele istorice.

Alte resurse pentru a învăța

Uneori e dificil să găsești exact informațiile care te interesează. Îți venim în ajutor cu următoarele ghiduri de studiu în care am centralizat principalele informații privind o temă anume:

Consultă programa examenului de bacalaureat din 2022 și învață alături de Liceunet pentru bacul la istorie!