Variante Bac Istorie 2015

Termenul de ”variantă” crează confuzie în rândul elevilor de liceu, acesta fiind încurcat cu noțiunea de ”subiect/subiecte”.

Este important să știi în ce context se utilizează termenul ”variante bac”:

- când se face referire la cele 100 de variante pe care ministerul obișnuia să le publice, înainte de anul 2011. Din rândul acestora se extrăgea o singură variantă care reprezenta examenul de Bacalaureat la materia respectivă.

- când este vorba de cele 10 variante concepute de Ministerul Educației pentru fiecare materie de Bac, la care elevii nu au acces, și din care se extrage o variantă în ziua examenului, pe care elevii vor trebui să o rezolve. 

DE REȚINUT:

  • în primul rând, varianta nu e același lucru cu subiectele;
  • când spui subiecte, te referi la cele trei subiecte pe care foaia de examen le conține
  • după cum am menționat și mai sus, cele 10 variante nu sunt disponibile pentru elevi;
  • Ministerul Educației nu extrage subiecte din cele 100 de variante publicate înainte de anul 2011;
  • în fiecare an, conținutul variantelor este schimbat, acesta fiind unic;
  • nu te baza pe zvonuri care afirmă că anul acesta se va da la istorie, de exemplu, comunismul.  Mai mult de atât, nu învăța doar perioada respectivă bazându-te pe faptul că ”sursa” ta este sigură;
  • trebuie să ai o idee despre toată materia și nu vei risca astfel să fii luat prin surprindere. 

Îți punem la dispoziție o mulțime de subiecte rezolvate, atât subiectul I, cât și subiectele al II-lea și al III-lea, plus o serie de referate care să te ajute să te pregătești temeinic.

Astfel, nu vei mai avea emoții la Bacalaureat, știind exact cum să folosești informația istorică și cum să formulezi pentru a lua o notă foarte bună.