Bacalaureatul la Istorie

Anul acesta, examenul de Bacalaureat la Istorie va avea loc în data de 27 Iunie (2023) și va dura, ca de obicei, 3 ore. Vestea bună este că structura nu s-a schimbat față de anii trecuți, iar tu te vei putea folosi de o serie de eseuri realizate de profesorii noștri pentru a te inspira.

Update! Acum poți să verifici dacă ai rezolvat corect subiectele de la sesiunea specială sau de la simularea județeană 2023

De asemenea, poți vedea și alte rezolvări recente din sesiunea iunie 2022 și sesiunea august 2022, de la simularea din 2022, modele de subiecte 2022, ori testele de antrenament din 2020 sau din 2021.

Manual și Ghidul general pentru Bac

Învață pentru bacul la istorie parcurgând Manualul de Istorie pentru clasa a XII-a! De asemenea, sfaturile practice din Ghidul general pentru Bacalaureatul la Istorie te vor ajuta să te pregătești din timp și să obții punctajul dorit la Bac.

Ghiduri pentru fiecare subiect

Pentru a te ajuta să scrii un eseu corect, îți punem la dispoziție și următoarele ghiduri cu informații cheie:

Citind exemplele noastre vei știi cum trebuie redactate toate cele trei subiecte, ce fel de limbaj este indicat să folosești și sub ce formă trebuie prezentată informația și datele istorice.

Alte surse de inspirație pentru Bac

Îți recomandăm să verifici pagina noastră cu Subiecte de Bac Istorie, unde vei putea accesa subiecte rezolvate complet din anii 2023, 2022, 2021, 2020, 2016 - 2019.

De asemenea, pe pagina de Istorie a Liceunet.ro vei găsi o mulțime de eseuri care dezbat cele mai importante subiecte istorice relevante pentru examenul de Bacalaureat.