Bac Geografie 2017

 Vei susține Bacalaureatul în 2017, iar pentru proba la alegere a profilului și specializării ai ales disciplina geografie? Nu trebuie să îți faci probleme în ceea ce privește rezolvarea celor trei subiecte.

Profesorii de geografie cu care colaborează echipa Liceunet au rezolvat cerințele de la sesiunile anterioare și îți pun la dispoziție o variantă de rezolvare, iar astfel vei vedea cum trebuie elaborat răspunsul pentru fiecare cerință.


Bacalaureat Geografie 2017 | Sesiunea august - septembrie

În cadrul rezolvării sesiunii de toamnă 2017 a examenului de Bac la Geografie vei găsi răspunsul pentru prezentarea diferențelor între clima Franței și a Moldovei la Subiectul I, explicarea explicarea suprafețelor reduse de terenuri arabile pentru județul Covasna și a pădurilor pentru județul Călărași pentru Subiectul II și numele statului membru al Uniunii Europene, cu cea mai mare producție de cereale în anul 2013 și producția obținută; precizarea a trei state vecine, unei unități de relief, tipul de climă, numele a două orașe pentru Grecia; calcularea procentelor de populație pe baza unui tabel; calcularea diferenței de temperatură și calcularea creșterii producției de energie electrică pentru Subiectul III.

Bacalaureat Geografie 2017 | Sesiunea Iunie - Iulie

Examenul de Bacalaureat la Geografie a avut loc în 30 Iunie 2017. Cele 3 subiecte au avut structura similară cu examenele anterioare. Primul subiect a presupus identificarea unor elemente pe baza hărții Europei și prezentarea a 3 deosebiri între clima Italiei și cea a Irlandei.

Subiectul al II-lea a presupus identificarea unor râuri, orașe și alte elemente pe baza hărții României, iar punctul D solicita trei diferențe între relieful Subcarpaților Curburii și Câmpia de Vest.

La subiectul al III-lea trebuia precizate și calculate elemente pe baza unor tabele / grafice pentru subpunctele A, B, D și E, iar pentru C se solicită precizarea unor elemente pentru Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord.

Bac Geografie 2017 | Sesiunea specială

Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat 2017 la geografie s-a desfășurat în data de 8 iunie.

La primul subiect elevii au primit harta Europei, iar pe baza acesteia au avut de răspuns la mai multe cerințe, printre care și precizarea a trei deosebiri între clima Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și clima Republicii Moldova sau prezentarea unei cauze a bilanțului migratoriu negativ din Republica Moldova.

Și la subiectul al II-lea elevii au primit o hartă, dar de această dată cea a României, iar printre cerințe a fost acea de a preciza trei deosebiri între relieful Câmpiei Române și relieful Munților Apuseni, dar și cea de a prezenta un factor natural care a contribuit la formarea Deltei Dunării.

Cerințele de la subiectul al III-lea au fost centrate pe natalitatea și mortalitatea în Uniunea Europeană, în perioada 2007-2014. 

Bac Geografie 2017 | Simulare

Simularea examenului de Bacalaureat la geografie a avut loc în data de 17 martie 2017.

Cerințele de la subiectul I au vizat geografia Europei, iar două dintre acestea au fost numirea unor deosebiri între climatul Republicii Moldova și cel al Islandei și precizarea celui mai mare port de la Marea Neagră.

La subiectul al II-lea noțiunile testate au fost din geografia României, printre cerințe fiind precizarea a trei deosebiri între relieful Podișul Târnavelor  și relieful Munții Poiana Ruscă.

La subiectul al III-lea pe baza unor grafice și tabele elevii au avut de calculat cu cât a crescut traficul de pasageri pe aeroportul Heathrow în perioada 2000-2014, dar și să explici faptul că suprafețele de păduri sunt mai mari în județul Hunedoara decât în județul Ialomița.

Bac Geografie 2017 | Modele de subiecte

Pe lângă toate aceste materiale îți recomandăm să consulți și rezolvările subiectelor de la sesiunile de anii trecuți, pe care găsești în secțiunea Geografie, dar și să citești Ghidul pregătirii pentru Bacalaureatul la Geografie, un material cu ajutorul căruia afli totul despre desfășurarea Bacului la Geografie în 2017.

De asemenea, îți recomandăm să citești Ghidul pentru aplicarea formulelor la Geografie pentru rezolvarea subiectului 3.