Bacalaureat Geografie 2015 Model de subiect

În acest eBook găsești rezolvarea de nota 10 a modelului de subiect pentru examenului de Bacalaureat din 2015 pentru disciplina Geografie.

Vrei să obții punctaj maxim la examenul de Bacalaureat? Atunci parcurgerea și înțelegerea acestui model rezolvat îți va fi de ajutor în abordarea unor subiecte similare.

Examenul la Geografie este împărțit în trei subiecte, fiecare fiind notat cu câte 30 de puncte. Profesorii noștri au pregătit rezolvarea modelului din 2015, iar accesând acest material vei afla:

 • Ce anume trebuie precizat și identificat la Subiectul I pe baza hărții continentului european. De asemenea, ți se va solicita prezentarea a trei deosebiri între clima a două țări și va trebui să prezinți câte o cauză pentru deplasarea populației cu caracter definitiv în Europa și existența a numeroase lacuri glaciare în Munții Alpi.
 • Abordarea Subiectului II unde ți se cere identificarea anumitor orașe, râuri pe baza hărții României și precizarea a trei deosebiri între relieful a două regiuni.
 • La Subiectul III ți se va solicita:
  • precizarea valorii maxime  a numărului de locuitori, determinarea anului în care România a depǎşit 20 milioane de locuitori pentru punctul A;
  • Pentru Punctul B vei calcula creșterea populației României în intervalul 1948 – 2002, scăderea populației în intervalul 1992 – 2011 și precizarea unei cauze care a determinat scăderea numărului de locuitori în România, în perioada 1992 - 2011;
  • Punctul C solicită identificarea anumitor repere geografice;
  • la Punctul D vei explica anumite fenomene pe baza graficului;
  • la Punctul E vei identifica cauzele diferențelor dintre cele două state privind utilizarea terenurilor. 

Accesează acum acest eBook și vei fi mai aproape de obținerea rezultatului așteptat la examenul de Bacalaureat.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Bacalaureat Geografie 2015 Model de subiect

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.