Bacalaureat Geografie | 2015 Sesiunea august - septembrie

În acest eBook poți găsi subiectele din cea de-a doua sesiune a examenul de Bacalaureat la Geografie, care a avut loc în data de 28 august 2015. De asemenea, profesorii noștri au inclus aici și rezolvările tuturor exercițiilor de la subiectul I, subiectul II și subiectul III.

Prin urmare, vei avea acces la răspunsuri corecte, redactate conform baremului, la toate cerințele din cadrul examenului, inclusiv la subiectul III, care are cel mai ridicat grad de dificultate.

La Subiectul I printre cerințe vei găsi: deosebiri între clima Italiei şi a Norvegiei, prezentarea a doi factori care au influențat repartiția geografică a orașelor în spațiul european.

Printre întrebările Subiectului II vei găsi: precizarea a trei deosebiri între relieful unităţii marcate, pe hartă, cu litera A şi relieful unităţii marcate, pe hartă, cu litera F sau Pădurile ocupă în județul Caraș-Severin o suprafață de circa patru ori mai mare decât în județul Tulcea, deși cele două județe au dimensiuni apropiate ca valoare (Caraș-Severin – 8.514 km2, Tulcea – 8.499 km2). Prezentați doi factori naturali care determină această situație. 

Subiectul III: aivi vei preciza pentru Ungaria (10 puncte)

  1. numele a două state vecine, membre ale Uniunii Europene;
  2. numele a două state vecine care nu sunt membre al Uniunii Europene;
  3. numele a două unități de relief;
  4. numele a două cursuri de apă;
  5. numele a două oraşe

sau calcularea pe baza tabelului a următorilor itemi:

  1. Calculați cu cât este mai redusă suprafața agricolă utilizată în Polonia față de suprafața agricolă utilizată din Germania.
  2. Precizați două culturi agricole specifice Italiei.
  3. Precizați numele unei unități de relief din Italia în care există mari suprafețe agricole (în special suprafețe de teren arabil).

Așadar, îți vei putea testa cunoștințele de geografie înainte de examen și vei ști la ce este nevoie să te mai pregătești, ca să iei punctajul maxim.

Consultă „Bacalaureat Geografie | 2015 august - septembrie” și vei ști care sunt rezolvările corecte la examenul din anul 2015.

Dacă vrei să fii 100% pregătit pentru această probă, îți recomandăm să accesezi pagina special concepută pentru Bacalaureatul la Geografie, unde vei găsi rezolvări ale subiectelor de la sesiunile anterioare, dar și alte materiale folositoare.

Bacalaureat Geografie | 2015 Sesiunea august - septembrie

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.