Bacalaureat Geografie 2012 | Sesiunea specială

Te întrebi cum ai fi putut obține punctajul maxim la sesiunea specială a examenului de Bacalaureat din 2012 pentru disciplina geografie? Vrei să afli cum ar fi trebuit să rezolvi subiectele primite la această sesiune în cazul în care ai susținut-o sau pur și simplu să exersezi pentru examenul care urmează?

Profesorii noștri au pregătit acest eBook care conține rezolvarea completă și conform baremului eliberat de Ministerul Educației Naționale pentru sesiunea specială a examenului de Bacalaureat din 2012.

Consultând eBook-ul nostru, îți vei putea exersa noțiunile învățate în timpul liceului, rezolvând cele trei subiecte. Citește ghidul și vei afla mai multe informații despre: 

  • Subiectul I - Harta Europei - identificarea statelor, orașelor, diferențe climatice și prezentarea unui factor natural care favorizează cultivarea viţei de vie în Peninsulele Italică şi Iberică, prezentarea unei cauze care determină valorile mari ale densităţii populaţiei de-a lungul fluviului Rhin.
  • Subiectul II - Harta României - identificarea orașelor, râurilor, diferențe între relieful a două regiuni, prezentarea unui factor care a determinat construirea unui combinat siderurgic în oraşul Galaţi și o cauză care determină cantităţile de precipitaţii medii anuale mai mari în partea vestică a ţării comparativ cu partea estică a ţării. 
  • Subiectul III - având în vedere tabelul/graficele disponibile, veți prezenta, menționa sau preciza primele două state ca producţie de petrol, precum şi producţia fiecăruia dintre aceste două state, regiunea de unde exploatează petrol primele două state ca producţie, menționarea unui alt stat din grafic, care exploatează petrol din aceeaşi regiune din care exploatează primele două state ca producţie, două unităţi (sau subunităţi) de relief din care se exploatează petrol în România și menționarea a două ramuri industriale în care este utilizat petrolul în România; Calculaţi densitatea medie a populaţiei în Belgia și Irlanda, precizarea unei cauze a diferenţei dintre valorile densităţii medii a populaţiei din statele Belgia şi Irlanda și precizarea unei cauze care să explice valorile mari de debit înregistrate pe Dunăre, în perioada martie-iunie.

Spor la învățat!

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Bacalaureat Geografie 2012 | Sesiunea specială

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.