Bac Geografie

Geografia de Liceu reprezintă una dintre cele mai importante materii studiate de elevi pentru Bacalaureat. Dacă și tu te pregătești pentru cel mai important examen din viața unui elev, pe această pagină, „Bac Geografie”, vei găsi tot ajutorul de care ai nevoie pentru Bacalaureat.

Accesează Bac Geografie și primești sfaturi, suport de studiu și exemple pentru Bacalaureatul la Geografie.

În plus accesând pagina Programă Bac Geografie vei afla care sunt cele mai importante noțiuni pe care trebuie să le asimilezi până la examen.

Pentru moment, profesorii noștri se concentrează pe crearea de rezolvări complete și corecte pentru subiectele primite de elevi la examenul de Geografie din sesiunile trecute.

Citind aceste rezolvări, vei înțelege cum arată o lucrare redactată pentru examen, care respectă baremul și care va primi punctajul maxim.  De asemenea, îți recomandăm citirea următoarelor ghiduri:

Atenție! Programa Bacului la Geografie din 2023 este diferită de cea din 2022, și include mai multe lecții.

Nu știi cu ce rezolvărie să începi? Ce spui de cele mai recente? 

Totuși, profesorii de Geografie pregătesc în continuare astfel de rezolvări ale examenelor de Bac la Geografie și, în plus, scriu deja un alte materiale care te vor ajuta să înveți mai repede și mai ușor pentru Bac Geografie.

Subiecte Bac Geografie rezolvate vs. Variante Bac Geografie rezolvate

Deoarece mulți elevi întâmpină probleme atunci când trebuie să diferențieze între subiectele și variantele de la Bacalaureat, ne-am decis că ar fi util să explicăm diferențele dintre acestea.

Termenul de variantă a rămas popular și este în continuare asociat cu Bacalaureatul deoarece, în trecut, erau eliberate câte 100 de variante pentru Bacalaureat. Până în 2011, din rândul acestor variante se extrăgea una singură, aceasta conținând chiar enunțurile Bacului la materia respectivă.

Din 2011, variantele nu mai există. Prin urmare, tu ai nevoie să accesezi și să citești subiectele rezolvate de la Bacalaureatul la diferite materii, printre care se regăsește și Geografia.

În plus, pe lângă subiectele de Geografie rezolvate de nota 10, poți accesa oricând categoria „Geografie Liceu”, unde vei găsi:

  • ghiduri tematice 
  • eseuri si referate
  • schițe și scheme.