Subiectul III

Accesând această pagină, vei găsi rezolvarea completă și conform baremului oficial a problemei de mai jos. Această problemă aparține modelului de subiect pentru proba de fizică, din cadrul examenului de Bacalaureat, filiera teoretică și vocațională, modulul Mecanică, Subiectul III. 

Un corp de mici dimensiuni având masa m=400 \text{g}, aflat inițial în repaus în punctul de coordonată x_0=1 \text{m}, se poate deplasa doar de-a lungul axei Ox. În figura alăturată este reprezentată dependența proiecției pe axa Ox a forţei rezultante care acţionează asupra corpului de coordonata acestuia.

  1. Calculați lucrul mecanic efectuat de forţa rezultantă la deplasarea corpului din punctul de coordonată x_0=1 \text{m} în punctul de coordonată x=7 \text{m};
  2. Determinați energia cinetică a corpului la trecerea prin punctul de coordonată x_1=5 \text{m};
  3. Calculați valoarea vitezei corpului la trecerea prin punctul de coordonată x=7 \text{m}.
  4. Când viteza corpului este \text{v} = 20 \text{m} /\text{s} , acesta se cuplează cu un corp identic aflat în repaus. Considerând că în cursul acestui proces și după realizarea cuplajului rezultanta forțelor externe este nulă, determinați viteza celor două corpuri cuplate.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in