Bacalaureatul la Engleză

Accesează Bacalaureatul la Engleză 2023 și Bacalaureat Engleză 2022 | Modele de subiecte și vei reuși să te pregătești mai eficient pentru examenul de anul acesta.

Bacul la Engleză | Structura

Proba orală și cea audio vor fi organizate în aceeași zi, iar proba scrisă va avea loc la două-trei zile distanță. Din fericire, structura probei de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională nu s-a schimbat față de anii trecuți:

  • Proba scrisă constă în redactarea unui Opinion Essay și a unui Email, cât și în rezolvarea unui exercițiu de Reading and Comprehension;
  • Proba orală constă în rezolvarea și prezentarea a trei subiecte în fața unei comisii;
  • Proba audio presupune înțelegerea și rezolvarea a două subiecte pe baza unui text audio.

Vei avea la dispoziție 120 de minute pentru proba scrisă, 30 de minute pentru pregătire și prezentare la proba orală și 20 de minute la proba audio.

Rezultatul final nu va fi trecut direct pe diploma de Bacalaureat, ci pe o diplomă separată, care va reflecta nivelul tău de cunoștințe la Limba Engleză.

Surse de inspirație pentru Bacul la Engleză:

Pentru început, te sfătuim să citești eseurile și exemplele noastre de modele rezolvate din 2022, 2021 și din anii trecuți: Modele de subiecte Bac Engleză.

În al doilea rând, informațiile oferite de ghidul nostru „Ghidul general pentru Bacalaureat 2022” (Ghid complet pentru proba C) te vor ajuta să gestionezi situația și să obții nivelul dorit de tine la Engleză.

Pentru a exersa și a stăpâni materia, cu siguranță pagina Subiecte Bacalaureat Engleză îți va fi de folos!

Nu uita nici de ghidurile realizate de profesorii noștri despre Cum să scrii un informal email sau o informal letter în engleză și Cum să scrii un Opinion Essay în engleză, ghiduri care te vor ajuta să rezolvi oricare posibilă cerință de la proba scrisă.