Bac Chimie 2012

Chimia reprezintă una dintre materiile care pot fi alese în cadrul probei la alegere a examenului de Bacalaureat 2012, probă care în anul 2012, sesiunea iunie-iulie, a avut loc în data de 06 iulie.

Pentru a fi cât mai bine pregătit pentru această probă și, totodată, pentru a obține o notă cât mai mare la chimie, profesorii noștri te sfătuiesc să îți repeți materia predată de-a lungul anilor de liceu și să încerci să refaci și să rezolvi cât mai multe exerciții și probleme de tip Bac.

Bac Chimie 2012 | Subiecte

În cadrul probei la chimie a examenului de Bac 2012, elevii au posibilitatea să aleagă între două tipuri de chimie: Chimie Anorganică sau Chimie Organică.

Cei care în anul 2012 au ales să dea, în cadrul probei la alegere a Bacului, examenul la chimie, indiferent de filiera urmată (teoretică, vocațională sau tehnologică), au primit un singur subiect pentru Chimie Anorganică și un singur subiect pentru Chimie Organică. Așadar, față de anii următori, în acest an au fost doar două mari subiecte, unul pentru fiecare tip de chimie.

Bac Chimie 2012 | Noțiuni 

Noțiunile frecvente întâlnite în subiectele date pentru chimie, atât pentru Chimie Anorganică, cât și pentru Chimie Organică, în cadrul probei E) d) a examenului de Bac 2012, în toate sesiunile susținute au fost:

  • caracterizarea sistemelor chimice şi clasificarea acestora după diferite criterii,
  • explorarea şi investigarea comportării chimice a unor substanţe (adică structura compușilor organici și proprietăți ale acestora),
  • utilizarea unor algoritmi specifici în rezolvarea de situaţii-problemă, probleme şi interpretarea rezultatelor.
Pentru a te ajuta să te pregătești cât mai bine pentru examenul de Bacalaureat, proba la alegere, disciplina chimie, profesorii noștri îți vor veni în ajutor cu rezolvarea completă, corectă și realizată conform baremelor oficiale ale subiectelor date în sesiunile acestui an.

 

 

 

 

Până atunci accesează categoria Chimie și vei găsi alte materiale ajutătoare care te vor ajuta să te familiarizezi cu noțiunile și să poți rezolva subiectele de la sesiunile Bacului la Chimie din anul 2012.