Programă Bac Biologie

Materia este împarțită în două mari specializări: Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie și Biologie vegetală și animală. Biologia vegetală și animală cuprinde materia studiată în primii ani de liceu, clasele a IX-a și a X-a, iar Anatomia și fiziologia umană este studiată în ultimii ani de liceu, clasele a XI-a și a XII-a.

Dacă vrei să te familiarizezi cu cerințele, îți recomandăm să rezolvi cât mai multe modele de subiecte de Bac. Profesorii noștri ți-au pregătit și ei o serie de modele rezolvate corect ca referință:

Citește „Programă Bac Biologie” și alege în funcție de partea din materie pe care o stăpânești mai bine. În plus, trebuie să te gândești și la facultatea pe care vrei să o urmezi și la cariera pe care ți-o dorești în viitor.

Timpul pe care îl petreci învățând la acestă materie este o investiție în tine și în viitorul tău. Ambele variante îți vor cere foarte mult timp și energie, ambele conțin cantități importante de materie și în mare parte, aceste informații nu coincid decât în linii mari. 

Așadar, odată ce te decizi, rămâi pe acestă variantă până la final și încearcă pe cât posibil să nu o schimbi pe parcursul pregătirii tale, pentru că nu ai destul timp și vei deveni și confuz dacă le vei schimba specializările între ele odată ce ai început să înveți.

Programă Bac Biologie vegetală și animală | Clasele 9-10

În mare, acestea sunt capitolele relevante pentru „Programă Bac Biologie | Clasele 9-10”. Vei găsi o listă mai detaliată în ghidul pentru Bacalaureatul la Biologie Vegetală.

Programă Bac Anatomie și fiziologie umană | Clasele 11-12

Update Bac 2020: Conform programei emise în Aprilie 2020, se va exclude din programă materia din semestrul 2: Genetica umană și Ecologia Umană.

Update Bac 2022 și 2021: Genetica umană și ecologia umană nu fac parte din programa de Bacalaureat pentru anul 2021.

Pe scurt, acestea sunt capitolele cele mai importante pentru „Programă Bac Biologie | Clasele 11-12”. Vei găsi o listă mai amplă în ghidul pentru Bacalaureatul la Biologie - Anatomie

Pentru a te asigura că deții toate cunoștințele necesare obținerii unui rezultat bun citește Manualul nostru de Anatomie, Genetică și Ecologie.