Bac Biologie 2017

Susții Bacalaureatul în 2017, iar materia pentru care ai optat la proba la alegere a profilului și specializării este biologie? Pregătirea pentru acest examen va fi mult mai ușoară dacă încerci să rezolvi modelele de subiecte pentru Bac biologie 2017, indiferent dacă vorbim despre anatomie umană sau biologie vegetală, dar și subiectele de la simularea și sesiunea specială Bac biologie 2017.

 

Bac Biologie 2017 | Sesiunea iunie - iulie

Bac Biologie 2017 | Sesiunea specială

Sesiunea specială a Bacalaureatului la biologie a avut loc în data de 8 iunie 2017. Echipa Liceunet a rezolvat subiectele de la proba de anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană. Printre cerințele de la subiectul I s-a numărat numirea a două afecțiuni ale sistemului nervos, dar au fost testate și noțiuni legate de sistemul auditiv, sistemul osos sau mușchi. La subiectul II elevii au trebuit să demonstreze că stăpânesc noțiunile de ADN și ARN, iar la subiectul III, printre cerințe s-au numărat caracterizarea glandei tiroide, explicarea relaţiei dintre respiraţie şi circulaţie sau redactarea unui minieseu despre excreție.

Bac Biologie 2017 | Simulare

Simularea Bacalaureatului la biologie a avut loc în data de 17 martie 2017.

Proba la anatomie a constat în testarea unor noțiuni precum: contracții musculare, inspirație și expirație, procariote și eucariote, grupele de sânge, funcția de reproducere sau sistemul auditiv.

În ceea ce privește subiectul de biologie vegetală și animală, elevii au trebuit să stăpânească termeni precum: sistemul circulator la mamifere, fazele diviziunii celulare mitotice, sistemul digestiv al mamiferelor sau etapele fotosintezei. Indiferent că au susținut proba la anatomie sau biologie vegetală și animală, candidații au avut atât subiecte grilă, cât și cerințe cu răspuns amplu.

Pentru informații și explicații care să te ajute să obții un punctaj mare la Bac Biologie 2017, îți recomandăm să citești ghidurile și manualele redactate de profesorii Liceunet.

Bac Biologie 2017 | Modele de subiecte

Bac Biologie 2017 | Materiale utile