Bac Biologie 2014

Biologia din liceu a fost împărțită și în 2014 în aceleași 2 părți pentru care puteți opta si azi: Anatomie și Fiziologie, Genetică și Ecologie umană sau Biologie Vegetală și Animală

Cerințele au fost structurate la fel, în cele 3 mari subiecte care au avut aceleași caracteristici ca cele de anul acesta. 

Așadar, cu siguranță vă va fi util să vă uitați peste subiectele oficiale din 2014 și să exersați pe baza modelelor rezolvate de profesorii noștri.

Bac Biologie 2014 | Subiecte rezolvate integral 

Este foarte important să exersezi pe variante și să te verifici în paralel cu rezolvările corecte, pentru că astfel te poți evalua corect înainte de examen și vei știi care sunt cunoștiințele pe care trebuie să le mai acumulezi ca să poți trece Bacalaureatul cu ușurintă.

Bac Biologie 2014 | Subiecte sesiunea iunie-iulie

La Anatomie -  Bac Biologie 2014:

  1. Subiectul I: punctul A, despre afecțiunile sistemului excretor, punctul B căile de conducere ale măduvei, punctul C cele 5 întrebări tip grilă cu răspuns unic și punctul D propoziții - adevărat/fals.
  2. Subiectul II: punctul A vă solicită noțiuni despre rolul ADN, ARN și capacitatea de a rezolva un exercițiu pe baza acestora; punctul B constă într-un exercițiu despre compatibilități sangvine
  3. Subiectul III: la punctul 1 trebuie să descrieți hipofiza și să știți rolurile acesteia și ale altor glande endocrine; la punctul 2 veți avea de tratat pe larg ventilația pulmonară, ca din punct de vedere mecanic și funcțional.

La Biologie Vegetală -  Bac Biologie 2014:

  1. Subiectul I: punctul A, despre boli cu transmitere sexuală, punctul B despre componentele celulei eucariote și rolurile acestora, punctul C care este compus din cele 5 întrebări tip grilă cu răspuns unic și punctul D, 3 propoziții pe care trebuie să le stabiliți a fiind adevărate sau false.
  2. Subiectul II: punctul A vă solicită cunoștiințe despre ateroscleroză, circulația mare și conține și un exercițiu de calcul al masei de apă din plasmă; punctul B constă într-un exercițiu despre încrucișări genetice între două soiuri de plante;
  3. Subiectul III: punctul 1, care are cerințe despre sistemul nervos central, analizatori și fotoreceptori; punctul 2, centrat pe sistemul digestiv, vă cere cunoștiințe despre  glandele tubului digestiv, stomacul rumegătoarelor și un mini eseu despre sucul intestinal.