Bac Biologie 2013

Cu toții avem nevoie de ajutor când ne pregătim pentru un examen important: informații corecte, explicații corespunzătoare, exerciții pentru a te pregăti pentru Bacalaureat.

Acestea și multe altele îți sunt oferite de profesorii noștri de Biologie, pentru ca tu să ai toate resursele să treci examenul la Biologie cu nota 10.

Fie că te pregătești pentru examenul de Anatomie și Fiziologie umană, Genetică și Ecologie sau te pregătești pentru cel de Biologie vegetală și animală îți va prinde bine să îți verifici cunoștiințele pe unele modele de subiecte rezolvate și să te familiarizezi cu cerințele de la Bacalaureat. 

Bac Biologie 2013 | Subiecte rezolvate toate sesiunile 2013

Bac Biologie 2013 | Subiecte 2013 împreună cu rezolvările 

La Anatomie - Bac Biologie 2013

  1. Subiectul I, ca în anii precedenți, alcătuit din subpunctele: A - despre afecțiunile sistemului nervos, B - despre analizatorul auditiv, C - 5 întrebări grilă și D - adevărat sau fals.
  2. Subiectul II: punctul A, bazat pe interacțiunile ADN-ARN; punctul B, reprezentat de exercițiile despre transfuzii sangvine, pe care le cunoașteți prea bine.
  3. Subiectul III: cerințele de la exercițiul 1 s-au bazat pe gonade și secreția de hormoni sexuali, diabet zaharat și topografia glandelor endocrine; cerințele de la exercițiul 2 au fost: prevenția afecțiunilor respiratorii, transportul gazelor prin sânge și un minieseu despre ventilația pulmonară.

La Biologie vegetală - Bac Biologie 2013:

  1. Subiectul I, după modelul standard cu punctul A, despre ureche, punctul B despre amfibieni, punctul C, care a conținut cele 5 întrebări grilă și punctul D, de a alege ca adevărate sau false 3 afirmații.
  2. Subiectul II: care la punctul A, a atins problema aterosclerozei și a conținut o problemă de calcul a masei de apă din plasma sangvină; punctul B v-a pus la încercare cu o problemă bazată pe încrucișări între plante.
  3. Subiectul III: la exercițiul 1 v-a solicitat cunoștiințe despre mitoză; exercițiul 2 se bazează pe cunoștiințe despre digestia plantelor și a mamiferelor.